marți, 6 octombrie 2015

Si dupa ce sambata am diseminat actiunile proiectului "Solidari cu cei de langa noi!_ Campania "PoIana cu destine" in randul lkiderilor IMPACT , la Iasi, iata-ne azi in vizita la partenerii nostrii din cadrul Primariei orasului Harlau, in cadrul unui focus group ce a avut ca tematica- "Saracia- o provocare a comunitatii !Perspective psihologice si sociale ale acestui fenomen. Provocări, Riscuri şi Soluţii".

Astfel, ne-am adunat la masa rotunda reprezentati ai partenerilor nostri din proiect, elevi voluntari si asistenti sociali din zona Harlau. A fost o constructiva ocazie de a ne face cunoscuti, a impartasi din experienta de IMPACT a acestei veri caritabile, dar si de a ne clarifica asupra serviciilor ofeite de autoritatile statului acestui segment de populatie aflat in nevoie.

Am propus solutii comune menite sa asigure sustenabilitatea si continuarea proiectului , accentul fiind pus pe valorificarea resurselor umane existente in zona, pe necesitatea transparentei si a mediatizarii actiunilor specifice fiecarei institutii, cat si pe implementarea unor noi parteneriate in sprijinirea si sustinerea unor idei/cauze comune.Am inteles inca o data ca putem solicita oricand sprijinul pentru solutionarea ori ameliorarea unor cazuri in speta cu care ne confruntam.


Proiectul nostru a adunat impreuna o forta a solidaritatii institutionale, fiind o noutate si la nivel zonal in ceea ce priveste transparenta si increderea cu care am ales impreuna- primarii, parohii, institutii scolare, asociatii de parinti si de tineri atoristi, ONG-uri , oameni de bine din comunitatea extinsa - sa ne implicam in cauza comuna a intrajutorarii semenilor nostri.Am concis ca nu putem eradica saracia , dar putem alege sa aratam prin atitudini prosociale ca NOUA NE PASA!


Si am mai inteles, ca dincolo de restrictiile legii, de putinta ori neputinta autoritatillor statului, voluntarul e cel care poate deschide orice poarta, oricat de modesta, ingradita, cenzurata ori subreda ar fi ea!




Pentru nimpacxtii prezenti azi la intalnire a fost o reala oportunitate de a face auzita simtirea atat de umana si mde neconditionata grija ce simt ei pentru familiile si bunicii "adoptati" in asta vara!ii provoc sa lase comentarii publice la aceasta experienta de azi!
Multumim tuturor si fie ca bunele intentii sa ne aseze din nou la masa dialogului!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu