duminică, 12 iulie 2015

Povestea de viata a batranei Maria

La capatul unui drum intortochiat de tara, gasim o casuta veche, greu de descris. Oricine ar vedea-o, ar fi de acord cu usurinta ca nu este locuita de nimeni, din cauza felului in care arata. Insa aici o vietuieste batrana ,Maria, in varsta de 80 de ani, singura.



 Casa a apartinut surorii acesteia, decedata la varsta de 67 de ani. Maria a ales sa locuiasca aici in locul surorii, deoarece in casa dansei ( acum locuita de copii ) nu mai suporta bataile si umilintele la care era supusa de acestia. Cu lacrimi in ochi, ne-a povestit ca in nenumarate randuri, salvarea ei a venit din partea Politiei, la apelul disperat al unor vecini carora le era mila sa vada situatia in care traia batrana.


 Chiar daca casa surorii nu poate fi locuita decat in conditii aproape inumane, batrana este multumita ca are adapost si se poate feri cateodata ( i s-au furat banii in repetate randuri chiar si aici) de cei care au gonit-o si de faptul ca inca are puterea sa ajunga in fiecare duminica la biserica. Regretul cel mai mare pe care il are batrana este ca nu a putut merge la scoala din cauza razboiului, in care si-a pierdut tatal. Batrana ne-a impartasit ca are 3 operatii, iar in prezent se plange de dureri de cap foarte dese, a caror cauza nu o cunoaste, fiindca nu a mers la medic, neavand banii necesari unui control medical amanuntit. Lipsurile cu care se confrunta sunt multiple, insa dintre cele mai importante: isi doreste o plita pentru a putea gati, si lemne pentru foc. 



Ajuta donand pe magazinul nostru caritabil: http://poiana-cu-destine.webnode.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu