miercuri, 20 aprilie 2016

O masă caldă în Săptămâna altfel

În săptămâna altfel, o parte a echipei Ștefi IMPACT a ales să dedice o zi familiilor și bătrânilor beneficiari din proiectele noastre. Astfel, ei au stabilit un meniu și au alcătuit o listă a nevoilor, urmând să gătească împreună pentru aceștia! Toate acestea au fost posibile prin contribuția (în alimente) fiecărui membru, ajutați de către colegii de clasă. Rezultatele au fost o ciorbă de legume, orez cu garnitură și negresă de post; la acestea adăugându-se și conserve și dulciuri de Paște. 






Pachetele fiind făcute, membri Ștefi IMPACT au făcut vizite la familii, fiind primiți ca de fiecare dată cu căldură de către cei vârstnici, cât și de cei mici. 







”A fost prima dată pentru mine când am mers pe teren și sigur nu va fi ultima! Am avut un impact emoțional puternic când am vazut condițiile în care stau acești oameni. Dar am fost și plăcut surprinsă văzând că la o familie era curățenie, în ciuda condițiilor precare, mama celor trei copii se pregătea să îi pună la somn și a fost foarte bucuroasă să ne vadă. Cele două bătrâne de asemenea și ne-au rugat să mai venim când mai putem iar bunica Saveta ne-a mulțumit spunând că rămăsese fără mâncare. A fost foarte frumos să le aducem zâmbetele pe buze!” (Bianca Murariu -  membru Ștefi IMPACT)

”E avampremiera unui proiect ce se va derula îndată. Dorim să oferim o masă caldă, gătită de voluntari în fiecare zi de vineri. Suntem în căutarea unei bucătării (cantine) unde să putem găti, și desigur, a donatorilor pentru a putea procura alimente necesare celor 20 de porții de mâncare. Zilnic irosim mâncare! Este timpul să ne gândim la cei care nu își pot găti, care sunt singuri și neputincioși! Încurajăm astfel voluntariatul, grija față de semeni, cât și dezvoltarea abilităților de viață independentă pentru voluntari.” (Bulgagiu Liliana, lider coordonator Ștefi IMPACT) 

Mulțumim familiilor celor două voluntare care au acceptat vizita echipei, oferindu-ne spațiul personal pentru a găti!

Ștefi IMPACT



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu