joi, 22 decembrie 2016

DESPRE NOI ȘI O LUME MAI BUNĂ

De 2 ani am adoptat 3 familii și 12 bunici singuri. Săptămânal, timp de un an, gătim sau procurăm hrană rece pentru ei, mergem pe teren în cele 5 locații diferite, unele mai aproape, altele mai departe. Unii voluntari sunt în echipă de la început, alții au plecat, alții au venit - dar de fiecare dată voluntariatul a fost și este pentru Ștefi IMPACT mai mult decât compasiune, implicare, empatie, iubire față de aproapele aflat în nevoie. Este despre noi, despre fiecare așa cum e el și despre arta de a fi cald, uman, blând, încărcat cu optimism și plin de inițiativă.


Asta am făcut și săptămâna aceasta, ceea ce facem de 36 de săptămâni - Raluca și Anisia au făcut cumpărături (din banii obținuți de Trupa lui Ștefi pentru petrecerile organizate de ei), apoi Paula și Bianca, acasa la ele, au pregătit platouri cu gustări pentru bunicii noștri. Este plin de treabă în casele românilor în aste zile, dar acești copii frumoși au găsit timp să pregătească ceva pentru bunici și mai ales să colinde azi hai-hui spre căsuțele acestora. Au dus cu ei, pe lângă darurile primite la început de decembrie, în cadrul campaniei noastre - România este nația care-și iubește populația, ceva mâncare pentru zilele de sărbătoare, dar mai ales căldura și îmbrățișarea unor nepoți veniți parcă dintr-un alt timp - anotimp! În oraș ceață, într-un sat noroi și drumuri înfundate, în altul strat consistent de zăpadă. Aceeași zi - joi, 22 dec. 2016! L-au luat cu ei și pe Moș Crăciun, bucurându-se de aceste experiențe sociale atât de reale, autentice!



Bucuria sărbătorilor de iarnă să ne găsească mai dornici de implicare socială și mai împăcați cu noi înșine, pentru ca mai apoi să fim în armonie cu lumea în care trăim.
Felicitări copii frumoși! VOI SUNTEȚI SCHIMBAREA PE CARE VREM ȘI PUTEM SĂ O VEDEM în lumea asta în forfotă continuă!
Să ne revedem cu drag în 2017!



Mulțumim și vouă, celor care ne chemați la petreceri, serbări, evenimente educative - astfel, prin donațiile oferite, deveniți parte a mișcării IMPACT din Colegiul Ștefan cel Mare Hîrlău. Mulțumim și elevilor școlii, cadrelor didactice care au crezut în noi și în acest an 2016, devenindu-ne colaboratori în proiectele noastre, făcând ei înșiși donații și sprijinind direct ori indirect acțiunile noastre.
Mulțumim și conducerii școlii, dlui. director care a promovat, pentru al doilea an consecutiv, imaginea clubului nostru de voluntariat în anuarul colegiului, asigurându-ne suport de fiecare dată, încă de la înființarea noastră.
Mulțumim echipa FNO că ne promovați!



NOI SUNTEM AI ȘCOLII, AI COMUNITĂȚII DIN CARE FACEM PARTE, AI FNO, reușind a ne crea și a ne păstra valorile - curaj, implicare, perseverență, compasiune, iubire, acceptare, rezolvare creativă de probleme, omenie! 
Cu drag, psiholog Liliana Bulgagiu și echipa Ștefi IMPACT



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu