luni, 31 august 2015

Desi vacanta ne-a dus si pe cai de munte si mare, voluntarii Stefi IMPACT sunt, raman in actiune.Astfel, noi- cei 24 de membri activi ai acestui club derulam si in continuare , conform graficului de activitatati si in baza protocoalelor de colaborare- proiectul inscris in competitia Euroscola”Solidari cu cei de lnga noi”. Si pentru că Uniunea Europeană a desemnat anul 2015 drept Anul european pentru dezvoltare, sub motto-ul “Lumea noastră. Demnitatea noastră. Viitorul nostru”, echipa de proiect a școlii a reusit să se implice direct în viața comunităților defavorizate, încurajând mai ales tanara generatie sa acorde un sprijin semenilor aflati in nevoi.Astfel, v-am tinut la curent cu vizitele saptamanale la beneficiari, cu actiunile de ecologizare in casele acestora, cu Campania de informare si sensibilizare a comunitatii locale asupra acestui demers prosocial, cu excursia/minitabara tematica oferita copiilor din aceste familii.Sunt de mentionat aici, inca o data, eforturile acestor copii – tineri voluntari - de a astrabate drumul catre casele beneficiarilor, de a gati pentru acestia, de a petrece timp, a le oferi ajutor la curatenie si igienizare.Va reamintim ca scopul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea pe termen scurt si mediu a nivelului de trai pentru un numar de 15 familii sarace locuitori ai unei zone geografice izolate, greu accesibile din Deleni si Parcovaci - prin derularea unei campanii de voluntariat, activitati educative si practice de intretinere, de intrajutorare si atragere de fonduri.Proiectul isi propune si atragerea atentiei opiniei publice asupra nevoilor existente in aceste categorii sociale defavorizate, oferindu-le acestora posiblitatea de a se implica constant pe viitor.
Suntem constienti ca fenomenul de saracie este unul greu de eradicat si asta emai degraba , treaba autoritatilor, noi punem umarul la crearea unei realitati prezente ceva mai bune pentru fiecare beneficiar in parte.Si ne dorim foarte mult sa sensibizam societatea civila, oamenii de bine si de ce nu – institutiile in drept- populatiei pentru a fi solidari.Puterea solidaritatii schimba destine.
Multumim tuturor celor care ne-au citit si mai ales ne-au sprijinit!Magazinul caritabil ramane deschis pana in august 2016.Aici puteti continua sa va informati despre nevoile familiilor sis a oferiti neconditionat sprijinul dv! Pregatim actiunile acestei luni de toamna- ateliere de creatie pentru a confectiona obiecte lucrate manual spre a fi comercializate in cadrul Spectacolului caritabil din 20 sept 2015, lucram si la scrierea brosurilor cu povesti de viata, vom organiza un Targ de toamna pentru a le umple camara beneficiarilor nostri cu hrana- provizii pentru iarna. Vom initia si o actiune de plantare a unor pomi fructiferi in curtea caselor cu copii, si- continuam cautarea de potentiali donatori pentru ameliorarea nevoilor primare si gasirea banilor necesari pentru achizitionarea celor 10 carute de lemne.
Suntem din categoria oamenilor care fac ca lucrurile sa se intample!Vino alaturi de noi!Afla nevoile acestor oameni si sustine cauza comuna a acceptarii si bunatatii interumane!
Psih Liliana Bulgagiu
Lider Stefi IMPACT si echipa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu