duminică, 16 august 2015

Nevoile familiilor beneficiare

Avem in vedere 15 familii care locuiesc in case insalubre si extrem de saracacioase. Sunt familii numeroase si/sau batrani singuri, neajutorati, bolnavi, greu deplasabili. Nevoile acestor familii, pentru o viata decenta, din pacate sunt multiple. Fie ca este vorba despre hrana, imbracaminte sau incaltaminte, ultilitati sau intretinere, mobilier - toate reprezinta cheltuieli  care nu pot fi acoperite in viata de familie. Semenii nostrii intampina probleme majore deoarece acestea nu au dispus de o situatie materiala decenta spre a construi un camin locuibil pentru copii. 

Cele mai multe dintre case sunt intr-o stare deteriorata din cauza unor evenimente nefavorabile (incendii, vreme precoce)  sau vechimii in cazul caselor batranesti ale celor 5 batrani singuri. Am vazut in numeroasele noastre vizite la familii ca acestea locuiesc doar intr-o parte a casei,  pentru care au avut suficiente resurse spre a creea o camera in care se strang mai multe suflete (de copii sau batrani, de parinti ingrijorati pentru ziua de maine).

In locuinta batranei Vergina, am intamplinat un caz foarte real dupa parerea mea: casuta aceea veche, dar primitoare, in partea din fata arata foarte bine, foarte ingrijta si nu da de banuit ce ascunde de fapt. La fel ca aparentele, aceasta casa arata bine, insa in partea din spate, este chiar dramatic sa vezi cum se transforma dintr-un camin in stare buna intr-unul cu probleme evidente. Peretele din spate al casei nu are nicio stabilitate acum, stand sa cedeze de la o zi la alta. Batrana Vergina a incercat sa aplaneze defectul casei prin postarea unor strujeni de porumb pentru a oferi suport si pentru a ascunde zidul nerezistent.

Noi, echipa Stefi IMPACT, ne-am propus sa rezolvam aceasta problema pana in toamna, cand vreme s-ar putea raci iar in cazul in care peretele ar ceda pana atunci, in casa s-ar simti vantul si vremea rea. Mai exista probabilitatea ca acest perete din spate sa fie doar inceputul, in cazul in care nu este recladit cat de curand sa afecteze si restul peretilor si poate chiar acoperisul.
Fi alaturi de noi in aceasta cauza umanitara, sa scapam de griji o batrana singura si sa se simta prezenta solidaritatii in curtea acesteia!

Fiti alaturi de noi cu orice se poate- pregatim acum specacolul caritabil din luna septembreie si avem convingerea ca PUTEREA SOLIDARITATII schimba destine!
Magazinul nostru caritabil:
http://poiana-cu-destine.webnode.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu