miercuri, 31 august 2016

Final de august, final de vară, final de vacanță pentru unii, dar nicidecum final de proiect! CARUSELUL CU POVEȘTI care aduce venituri constante pentru hrana caldă bunicilor singuri continuă! Azi, Denisa Vornicu și Raluca Buzămurgă, două active au gătit acasă la una dintre ele. Și mai apoi, împreună cu Gabriela Ichim au plecat spre căsuțele unor bunici singuri. Ca de fiecare dată, au fost primite cu aceeași bucurie, recunoștință și mirare că nu sunt uitați! Un gest mic e colosal în simbolistica dăruirii de sine - căci asta fac dragii mei voluntari, acești tineri minunați care aleg conștient să se dăruiască constant, cu generozitate și necondiționat semenilor aflați în impas.



Denisa ne spune cu gingășia-i caracteristică: ”Mie mi-a făcut plăcere să îi vizitez din nou și să le aduc hrana caldă de care au mare nevoie. Am fost și la familia S. și ne-am jucat cu cei mici, iar bătrânele s-au bucurat că ne-am mai gândit la ele. M-a ingrijorat starea unei bunicuței care a venit de la spita. Nu se simte bine,dar e bine că acum este cineva cu ea, o doamnă care venise să o îngrijească pentru că este la pat.” Cum să renunțe la bunătate când au deja deprins actul prosocial și a devenit firesc pentru ei să faca bine ?


Cu siguranță noul an școlar va aduce provocări diverse, proiecte noi și alți beneficiari, dar povestea scrisă în PoIAna noastră cu destine rămâne preocupare de suflet, măreață lucrare personală, divină creație a unor experiențe care te dezvoltă și simți cum tu ești altul și lumea devine chiar mai bună!



Peste tot sunt acțiuni, campanii, întâlniri și tabere cu tematici prosociale, ceea ce e minunat! Măreț este să și rămâi acolo, conectat la nevoile tale adânci care te fac să rezonezi cu nevoile celorlalți, nu doar sporadic. Vezi dacă stă în puterea ta și dacă poți să faci ceva în acest sens, amintește-ți că ai puterea să faci ceva!
Psiholog Liliana Bulgagiu și echipa Ștefi IMPACT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu