joi, 3 noiembrie 2016

Daca este joi, este zi de gătit. Suntem în a 29a săptămână de acțiune în cadrul proiectului nostru - O MASĂ CALDĂ oferită bunicilor singuri. Cine a muncit astă vară acum are bani să asigure hrana pentru bunici! Și aceștia sunte noi, cei care am adunat în tolba noastră suficient cât să gătim un an întreg de acum încolo.


CARUSELUL CU POVEȘTI, Trupa lui Ștefi este activă, așteptăm și onorăm cu drag invitațiile la petrecerea zilelor de naștere sau a zilelor onomastice, că tot vine Sf. MIHAIL. Avem zâne și veveriță, prinți, clown și pirați, suntem plini de glume și de jocuri, scriem scenarii de poveste și meșteșugim piniata cu bomboane. Donațiile primite asigură așadar materia primă pentru a găti o masă săptămânală, celor 15 bunici singuri.



După ore, unii au pornit la cumpărături, alții au făcut ordine la sediul nostru din școală, câteva fete au gătit acasă la familia Paulei, ghiveci de legume și orez cu pârjoale, Ancuța a făcut acasă o prăjitură cu gem de gutui și apoi, deși frig, deși noapte deja, alți copii au plecat care cum au putut spre zările celor 4 sate unde locuiesc bunicii noștri. Andrei a adus mâncarea din oraș cu bicicleta, ceilalți și-au pus la muncă imaginația spre a găsi soluții de a ajunge fie pe jos, fie cu prietenii ori cu autobuzul spre căsuțele modeste.



”Astăzi s-a gătit la mine acasă. A fost ca și data trecută o experiență minunată. A fost prima dată când a gătit Cristina și din spusele ei totul a fost foarte distractiv și este mult mai multă muncă decât se aștepta ea. După toată muncă depusă am stat și am văzut cum vine fiecare membru al echipei noastre ca să poată duce mâncarea la dragii nostri bătrâni, nu există un sentiment mai plăcut. Ne-am distrat gătind și am muncit cu spor pentru bătrânii noștri. Din pacate nu am putut lua și borcanele rămase la sediu de săptămâna trecută, de la Borcaniadă, deoarece era prea mult și prea dificil de carat, ne depășeau numeric, pachetele." au spus Bianca și Paula.



”Astăzi am fost pe teren cu Ana și Tina. Prima casă la care ne-am oprit a fost la bătrânele surori, acolo unde clanța stă să cadă, pisicile dorm după sobă, iar bunicile așteaptă cu drag sosirea noastră! Bunica nevăzătoare are foarte mare nevoie de haine groase, pături și o pernă. Știm că am mai dus vara trecută, dar s-au uzat.  Am mai fost și la o nouă bunicuță, în locul celei care a plecat la cer în vara asta.. O primă întâlnire emoționantă. Ne-a mulțumit pentru hrană și pentru efortul nostru de a-i veni în vizită.” scrie pe grup Delia.


”În această seară am fost pe teren și în B., sub deal, aproape de apa rece, împreună cu Alexandra. Bătrânelele au rămas uimite când s-au trezit cu noi în casele lor, la aceste ore târzii. Totul a decurs ca la carte și nu am întâmpinat probleme! Bunica nu aude bine a învățat deja să ne citească de pe buze.” spune Andrei.


Iar mezinele noastre, Anca și Ștefana, ne povestesc că împreună cu Teo, Narcisa, Ștefan și Alin au fost pe teren în H, pentru a duce mâncarea pregătită pentru bătrânei. Aceștia au fost foarte bucuroși când i-au vazut. Totul a decurs foarte bine și nu au întâmpinat nici o problema ba chiar s-au întâlnit cu un fost impactist, clasa a XII-a acum, care s-a oferit să îi ducă cu mașina, mai ales că se înnoptase bine.


”Am fost pe teren cu Ioana și Gabriela, am cam întârziat puțin, bătrânele s-au bucurat foarte mult când ne-au văzut, totul o mers bine ca întotdeauna, și sper să găsim soluții mai eficiente cu transportul pentru a ajunge hrana caldă la bunicuțe.” ne spune Costel, un nou impactist devotat.


Poate e puțin, nesemnificativ comparativ cu ce se poate face, dar tinerii mei de la Ștefi IMPACT schimbă destine prin bunătatea, interesul, dragostea și grija lor față de semeni, o grija constantă, asumată, ca pe o sarcina firească a vieții de zi cu zi! Și simplul fapt că ei gătesc, gestionează bănuții munciți si câștigați de ei, merg pe teren km buni prin vânt, ploaie, noroi, dar mai ales pentru faptul că deschid uși uitate de cei mai mulți dintre noi. 

Psiholog Liliana Bulgagiu și echipa Ștefi IMPACT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu