vineri, 11 noiembrie 2016

Vineri dupa ore o parte a echipei Ștefi IMPACT a fost din nou activă. Nu am putut găti saptămâna asta, dar am oferit bunicilor borcanele primite donație la finalul lunii octombrie și ceva mancare rece. Este dificil să gătim după ore și să ajungem cu mâncare caldă prin sate, către bunicii noștrii. Vremea este foarte capricioasă, ziua este scurtă și se întunecă repede. Încercăm de saptămâna viitoare varanta de a găti sâmbată dimineață. Facem așadar, apel la cei care citiți informația asta – dacă ne puteți ajuta ori ne puteți găzdui să gătim pentru 15 bătrâni singuri și neputincioși, intrați în Caruselul cu povești al celor care fac fapte bune. nu doar de Crăciun și Paște, ci zi de zi, adică ne manifestăm împreună prin comportament prosocial - acel comportament intenționat, realizat în afara obligațiilor profesionale (în cazul nostru școlare) ce vizează promovarea și consolidarea, conservarea normelor și valorilor sociale: bunătatea, solidaritatea, întrajutorarea, bunăvoința, generozitatea, compasiunea, empatia, iubirea față de cel aflat in nevoie, acceptarea diversitații.


Avem în rândul beneficiarilor noștri bunici care au nevoie de haine groase, pături, familii cu copii cărora le-ar prinde bine ceva hăinuțe și papuci de iarnă. Cei din echipă și colaboratorii noștrii, prin proiectele ultimilor 3 ani, am donat an de an. Noi nu suntem organizație caritabilă, suntem un grup de tineri care exersăm comportamentul prosocial și învățăm din experiențele nostre și ale semenilor noștri, creștem și ne dezvoltăm ca ființe sociale demne de apreciat și mai ales demne de urmat!


Adică inițiem, scriem și implementăm proiecte în folosul comunității, facem ceva folositor celuilalt, îi venim în ajutor. Și asta pentru că noi știm că a face fapte bune contribuie la bunăstarea noastră personală, emoțională.


Suntem în a 30-a săptămână de proiect, mâine Trupa va fi prezentă la o petrecere privata. Mulțumim familiei micului sărbătorit că ne-a invitat. Vă reamintim că toate donațiile sunt folosite pentru masa caldă a bătrânilor.


Psiholog Liliana Bulgagiu și echipa Ștefi IMPACT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu